HTML

N 11

Hentesnél falatozni jó

Henteskritikák, és minden, ami hús.

Hentes térkép

Henteskritika – belvárosi disznótoros

2012.03.30. 21:15 Hentesező

A Belvárosi Disznótoros egy új világ hírnöke, de nem azé, amelyben mottónk szerint szabadon fröccsenne a kolbászzsír. A Károlyi Mihály utcában elhelyezkedő műintézmény maga a jövő magyaros vendéglátása, egy fúziós hentes, amely csodálatosan ötvözi a magyar hentesek mesterségbeli tudását, a szerb szakácsok zabolátlanságát, a mongol barbecue változatosságát, az izompólót a Gucci öltönnyel. Gyors kiszolgálás, dizájntányérok, fa nyelű evőeszközök és dobozból kinyerhető minőségi szalvéta aranyozza be a betévedő vendég napját.   

A pultban balról jobbra haladva a hagyományos disznótorostól indulunk a sült oldalason, át az egyben sült csülök felé, majd felbukkan a csevapcsicsa és a húspogácsa, míg végül elkérünk a bepácolt hússzeletekig, ez utóbbiakat vaslapon sütik láthatóan nagy műgonddal.

Az összehasonlíthatóság végett véreshurkát ettem, és egyben sült csülökből kanyarinttattam magamnak egy 20 dekás porciót, valamint tormát, uborkát és szokás szerint kenyeret rendeltem. Nyugodtan mondhatom, hogy ilyen csülköt csak olyan ember készíthet, akinek nincs más az életében csak hús. A bőre igazi aranybarna, ropog, de nem ragad fog közé, alatta vékonyan feszül a sütés után megmarad soványka zsírréteg, a hús pedig omlik, nincs kétség a túlsütés előtti utolsó pillanatban kapták le a tűzről, ahogy kell. 10 pont, semmi kétség. A hurka remek készítmény, tömörsége miatt inkább vágható, mint szétesős, kitűnő példány ahhoz, hogy megmutassuk a betévedő külföldieknek és a gyorséttermen elfajzott egyetemistáknak, hogy mi a jó a magyar konyhában.

A Belvárosi Disznótoros tökéletessége a jövő járható útja, ez nem vitás. Én azonban azt szeretem, ha a hurka két oldala amerikai szemmel már túlsült, a bél és a vele közvetlenül érintkező néhány milliméteres tölteléksáv helyenként ropogósra sül. Márpedig ezt ebben a tökéletes világban magam is hibának tartanám. Szívemből kívánom, hogy Belvárosi Disznótoros vigye a magyar hentesek dicséretét a nagyvilágba, legyen belőle sikeres franchise itthon és külföldön, de harcos hentesnél evőként fogékony vagyok időnként egy kis „hibára”.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hentesnel.blog.hu/api/trackback/id/tr154350995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása