HTML

N 11

Hentesnél falatozni jó

Henteskritikák, és minden, ami hús.

Hentes térkép

Henteskritika – Újpesti piac

2012.03.30. 16:08 Hentesező

 Volt szerencsém rövid sétát tenni a minap Újpesten, a piac környékén. A Szent István téren, a zálogházzal szemben talponállós hentesre bukkantam, és mint igazhitű húsevő, nem hagytam ki a kínálkozó alkalmat.

A hely első blikkre nem keltett túlzott reményeket: a kólás könyöklő eleve nem túl bizalomgerjesztő, a pult szélén pedig gyrostekerő készülék tornyosult, ami némiképp gyanakvóvá tett – mint utólag kiderült, nem teljesen alaptalanul.

A pultban ugyanis se csülök, se oldalas nem volt, szépen sorakoztak viszont a hurkák, kolbászok, rántott húsok és a sültcsászár-szeletek. Az utóbbi kettőt ettem, szelet kenyérrel és almapaprikával. A császárhoz tormát kértem volna, de nem volt, ezt mindenképpen rossz pontként kell bekönyvelnem. A kenyér pici volt, és rajta maradt a címke, ami figyelmetlenségre utal, a szalvéta pedig valami egészen különös szerzet volt, mintha több rétegű, hajtogatott szalvétát vágtak volna föl „étterem szalvéta” méretűre.

A rántott karaj és a sült császár hamar feledtette apró bosszúságaimat. A panír hibátlan, szépen elválik a hústól, nem kemény, de kicsit ropog, ahogy kell, az a fajta, amiből az ember nem hagyja a tányérján a leszakadó darabkákat. Az almapaprika kemény és lédús, a sült császár pedig egészen kitűnő volt: enyhén paprikás, bőre leváló, zsírjától éppen eléggé megszabadítva jól kente a rántott húst és a kenyeret.

A sültválaszték nem nagy, de amit ettem, az kitűnő volt. Kis odafigyeléssel a hibák orvosolhatók. Jó lenne, ha a tulajdonosban lenne igény a minőségi kiszolgálásra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hentesnel.blog.hu/api/trackback/id/tr94350485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása